Workshop songwriting

“Leren door te creëeren”

Schrijf je zelf songs? of wil je dat graag leren? Kom dan naar de workshop songwriting. Hoe ga je dan te werk? Luister je eerst een song, die je gaaf vindt? Of komt het helemaal uit je eigen brein? Schrijf je eerst akkoorden, of juist eerst een tekst? Er is geen correct antwoord, want iedereen schrijft op zijn eigen manier muziek. 

Bij deze workshop krijg je de kans om je idee te laten horen aan leeftijdsgenoten en een songwritingcoach. Een soort mini-optreden met daarbij leuke tips and tricks en je kunt hier mede-muzikanten van jouw leeftijd ontmoeten. Tijdens de workshop luisteren we naar jouw nummer en geven we elkaar tips over tekst, melodie of de akkoorden om jouw song verder te helpen. Dat kan een beetje spannend zijn, maar ook heel leuk en leerzaam! Niets moet, maar met z’n allen luisteren en hardop denken helpt altijd.

Want je kent het vast wel? Een writersblock… Dat je een mooi idee hebt voor een nummer, maar je weet niet zo goed hoe je verder moet. Wees gerust. Je bent lang niet de enige.

Ook als jouw song al bijna of helemaal af is, zit je in deze workshop helemaal goed. Want hoe leuk is het om dat liedje te laten horen aan anderen en wie weet kun jij daarmee anderen weer inspireren of verder helpen.

De workshop is voor leerlingen vanaf 11 jaar (groep 8 of voortgezet onderwijs)

Dinsdag- of woensdagmiddag

16.30-17.30 uur

Lange poellaan 36
2012VW Haarlem

€ 25,50

  • 60 min.
  • in groepsverband
  • piano, gitaar en microfoons op locatie beschikbaar
Aanmelden

Deze workshop wordt gegeven door Pablo van der Hulst, een 18 jaar jonge conservatorium student uit Haarlem.

” Ik weet zolang ik me kan herinneren dat muziek maken bij me past. Na 2 jaar accordeon-lessen te hebben gevolgd, begon ik op mijn 10e met drumles. Daar kreeg ik les van creatieve docenten met een moderne manier van lesgeven met veel vrijheid, die enorm op me aansloeg. Toen ik 15 was ging ik op pianoles bij Joshua van Music on the Block. Daar werd de creatieve kant in mij nog meer aangewakkerd en ik ben toen begonnen zelf nummers te schrijven. Op mijn 17e leerde ik mijzelf bas- en elektrische gitaar aan. Ik werkte dat jaar aan mijn debuutalbum en deze bracht ik vorig jaar uit op Spotify. 

Pablo studeert sinds dit jaar aan het Conservatorium van Haarlem, richting ‘Creative Artist’. Dat is opleiding, die een breder pakket aanbiedt dan andere meer gerichte muziekopleidingen. Het is gericht op songwriting en compositie en je wordt opgeleid tot multi-instrumentalist. Ook muziekproductie en mixage zijn vakken, waar Pablo inmiddels bedreven is.

– schrift of notitieboek
– eigen gitaar, indien gewenst

Op locatie is een piano, gitaar en PA met microfoons aanwezig

Dat geeft toch niet. Eens moet de eerste keer zijn en wij helpen je daarbij.

Mocht je nou vaker covers spelen dan eigen liedjes, dan mag je ook een cover laten horen en lekker naar de liedjes van de anderen komen luisteren. Ook dat is erg leerzaam.