Joshua Aaron

Flexibel, enthousiast & gepassioneerd

Joshua Aaron, een 27 jarige toetsenist en componist uit Haarlem, geeft met veel enthousiasme en passie pianoles aan huis in Haarlem en omstreken aan kinderen en volwassenen. Joshua studeerde in juni 2017 af aan het Codarts conservatorium te Rotterdam, waar hij toetsen aan de popafdeling studeerde. Na het afstuderen, begon er voor hem een gevarieerd bestaan. Meer over Joshua als artiest.

” Pianoles is er om muziek te maken en dat doe je voor je plezier.  Plezier staat voorop bij mijn pianolessen” 

Joshua begon in 2012 met het geven van pianolessen aan huis in Haarlem en omstreken. Inmiddels is hij kind aan huis bij vele Haarlemse gezinnen. De vele aanmeldingen in de afgelopen jaren inspireerden hem om op zoek te gaan naar docenten met dezelfde stijl van lesgeven. Immers heeft het geen zin om de vele wachtenden op een wachtrij te plaatsen, als er nog genoeg leuke docenten rondlopen. Inmiddels is deze “muziekschool aan huis” gegroeid tot een team van maar liefst vier jonge muzikanten, ieder met hun eigen kernkwaliteiten,  met een gemeenschappelijk doel: muziek onderwijzen op een moderne en hedendaagse manier.

” In de door mij gegeven lessen komt zowel lichte-  als klassieke muziek komt voorbij. Ik schep een balans tussen het spelen met akkoorden en het lezen van noten. Die balans hangt sterk af van de stijl, die de leerling prefereert. Soms spelen we een popsong van de radio na en de andere week spelen we een stuk van blad.  We niet vast aan een bepaalde methode. We werken aan stukken, die de leerling zelf graag zou willen spelen en vanuit die wens komen onderwerpen uit bekende methodes naar voren, zonder vast te zitten aan de soms wat stoffige liedjes. Daarnaast maak ik graag tijd voor improvisatie of het componeren van eigen muziek. Voor wie wil, behandel ik algemene muziektheorie en solfège. Maar het belangrijkste is natuurlijk het creëren van heel erg veel plezier in het maken van muziek en het creëeren van een eigen stijl.”

Meer over Joshua

JOSHUA AARON
ARTIST PAGE