Jamsessie < 18

The Flinty’s Future Jam is een jamsessie speciaal voor muzikanten onder de 18. Onder begeleiding van een professionele muzikant kan je vrijblijvend mee komen spelen op je eigen instrument, je leert medemuzikanten kennen en wie weet ontmoet je wel je toekomstige bandgenoten!

Jamsessie? Wat is dat?

Een jamsessie is een avond, waarbij allerlei verschillende muzikanten bij elkaar komen om, je raadt het al, samen muziek te maken. De hele avond kan de bezetting op het podium afgewisseld worden door verschillende muzikanten. Vaak is de muziek die gespeeld wordt geïmproviseerd. Dat klinkt misschien als een hele uitdaging, maar dat maakt het ook heel leuk! Het kan trouwens ook zijn dat je allemaal een bestaand nummer kent en die live samen gaat uitvoeren. Een jamsessie is overigens niet alleen voor muzikanten die staan te springen om het podium op te gaan. Ook als je gewoon even lekker wilt luisteren en kijken ben je van harte welkom.

Wat deze jamsessie nog specialer maakt is dat het door een ervaren muzikant begeleid wordt. Soms kan een jamsessie leiden tot één grote chaos. Dan is het handig dat er een soort dirigent is, die de boel bij elkaar kan houden en kan begeleiden.

De komende 3 edities wordt de jamsessie geleid door Hilde Luytjes, basdocente van Music on the block.

Naast dat een jamsessie gewoon heel erg leuk is om te doen is het ook een goede plek om nieuwe vrienden te maken en medemuzikanten te ontmoeten met dezelfde interesse. Het kan zo maar zijn dat je muzikanten ontmoet, waarmee je later een band gaat starten!

Ontworpen door Elisabeth Ruijgrok

De jamsessies worden voorlopig één keer per maand op zaterdag gehouden. De volgende data zijn al bekend:

Zaterdag 20 november
Zaterdag 18 december
Zaterdag 22 januari

Locatie:
Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Tijden:
Deuren open van 19:00u tot 00:00u
De openingstijden zijn niet een verplichte tijd om aanwezig te zijn of weer weg te gaan. Het is wel fijn als je een beetje op tijd komt! Je hoeft je niet aan te melden voor het event.

Er staan in Flinty’s:
– gitaarversterkers
– een basversterker
– een drumstel
– een stagepiano.

Gitaren en andere instrumenten moet je zelf meenemen.